KUBOTA М8 с мощност до 210 к.с

Кубота ускорява присъствието си на пазара като представи първият си съвместен проект с Булер Индъстриис в Северна Америка. Това е новата 8ма серия на Кубота, разделена на два модела М8-191 с мощност 190к.с. и М8-211 с мощност 210к.с. Моделите са оборудвани с шест цилиндров дизелов двигател Къминс. Вариантите за трансмисия ще бъдат два: Powershift трансмисия

Трактор KUBOTA по Европейска програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020)

Машините с марка KUBOTA са допустими за финансиране по различни мерки от Оперативна програма „Развитие на селските райони“, което ги прави и едни от най-предпочитаните от собствениците на селски стопанства. През изминалия програмен период 2008-2013 е било финансирано закупуването на над 100 трактора с марката KUBOTA. За настоящият период 2014-2019 се очаква тази бройка да

Новият модел за директните плащания – на 30 януари в Стара Загора

Успешни фермери и търговци ще споделят добри практики и проекти за бизнес развитие в земеделския сектор по време на бизнес форум „Фермата“ в град Стара Загора. Форумът ще се проведе на 30 януари 2018 г. (вторник) от 13:00 часа в хотел „Верея“.

Публикуван е индикативният график за директните плащания за Кампания 2017

ДФ „Земеделие“ публикува на официалната си интернет страница актуализиран индикативен график за предстоящите плащания по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017, които ще бъдат извършени през календарната 2018 година.

Новата ОСП – в първото заседание на комисията по земеделие в ЕП

Новата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. ще бъде тема на обсъждане в първото заседание за годината на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент, съобщиха от пресофиса на парламента.

Влезе в сила наредбата за одобряване типа на земеделската техника

От днес, 9 януари, влиза в сила Наредба № 7 за реда за одобряване типа на земеделски и горски превозни средства, системи, компоненти и отделни технически възли за тях. Правят регистър за типовете двигатели на извънпътната техника.